Plato Romanije, “Sibirsku stepu”, ispresecanu magistralnim putevima, istočno ka Drini, zapadno ka Miljacki i sjeverno ka Han Pijesku, posećuju mnogi putnici namernici, planinari, ekolozi, slikari, a najredovniji su Momir Tomić, ratni vojni invalid, i Svjetlana Rajić, samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u kabinetu načelnika Sokoca.

Fotografija Svjetlana Rajić

– Za mene je Romanija “planinska princeza” i svaki trenutak slobodnog vremena provodim u šetnji njenim proplancima, šumama, kanjonima, pa na svom blogu “Dama iz romana” promovišem lepote Romanije – kaže Svjetlana Rajić, rođena 1987. u Sarajevu, koja je srednju školu završila u Sokocu, a Filozofski fakultet u Palama.

Svjetlana je član Planinarskog društva “Glasinac”, dobar poznavalac pečuraka i revnostan sakupljač šumskih plodova.

Slika

– Srećemo se, tu i tamo, Svjetlana i ja, ja sam najčešće na motociklu, dok ona pešači. Glavni rekvizit nam je foto-aparat. Zajedničko nam je i traganje za sunčevim zrakom, senkom, uživanje u prirodnim lepotama, ovde još neotkrivenim, tajanstvenim, koje oplemenjuju dušu, mame, na “dlanu” nude užitak. Nažalost, malo je onih, koji poput mene i Svjetlane zalaze u “srce” Romanije – kaže Tomić, aktivista u sokolačkom KUD-u, a poznat i omiljen među bajkerima.

Fotografija Momir Tomić

Rijeka se upoznaje plivanjem, a planina hodanjem. Svjetlana i Momir manje idu utabanim stazama, a više tamo gde puta nema i foto-aparatom ostavljaju trag. Kolorite godišnjih doba “love” foto-objektivom i nemilice nude zaljubljenicima u prirodu, pa i uz pomoć “Novosti”.

Fotografija Momir Tomić

Tekst preuzet iz Večernjih novosti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s