Ura, ovo je srećna godina. Godina izbora, promjena i obećanja.

Naši dragi predstavnici prvo će kako nam je već poznato da krenu sa dokazivanjem ko je veći Srbin, dizaće tri prsta i govoriti Živjela Srpska! Trudeći se da u narodu probude nacionalnu svijest, koja za moj pojam više naginje ka mržnji nego patriotizmu. Dakle, mržnja će biti usmjerena prema ovima iz većeg BH entiteta, koji će takođe da imaju bogat politički program sa visokom dozom nacionalizma i mržnje, prema nama tj. manjem BH entitetu.  Dobro se sjećamo svih predizbornih trikova, naročito ovog posljednjeg takozvanog Referendumа o Danu Republike Srpske. To nije bila ništa drugo nego politička farsa i korišćenje naroda za jačanje svoje pozicije. No, nacionalizam je siguran put ka pobjedi, zašto rizikovati. Ako vlasti interesuje mišljenje građana zašto ne raspišu referendum na pitanje, da li se osjećamo bezbjedno u našoj zemlji, obzirom da nas je sve uzdrmala nerazrjašnjeno ubistvo mladića u glavnom gradu. Zašto? Zato što znaju kakav bi ishod bio.

913

default

Dok narod jeca u dugovima, smišljajući kako će da namakne koji dinar za život dostojan čovjeka, njihova preokupacija je kako što bolje iskoristiti takvo stanje duha i postati svemogući vladar. Narode moj, kupiće nas opet. Kupiće nas sitnicama. Kupiće nas iluzijom u bolje sutra, jer mi se držimo obećane riječi kao pijan plota. Spuštaju nas na toliko niske grane, da nam dijele pljeskavice i kolače, znači znaju ili misle da smo gladni. Zašto bi bili gladni u zemlji sa velikim potencijalom i prirodnim bogatstvom? Zašto je nama nemoguće da imamo asfaltiran put do zavičaja ili uopšte da imamo put? Zašto nam je nemoguć pojam – posao? Jel to sve cijena nečijeg lažnog patriotizma i bahatosti i do kada ćemo biti sposobni da trpimo? Znamo mi odgovore na ova pitanja, ali ipak bolje je da ćutimo.

28514420_556642091383917_3956653471596486984_o
Fotografija preuzeta sa fejsbuk stranice ReStart Srpska

Dok vladajuća elita priča kako nam cvijeta na svim poljima od privrede, zdravstva, školstva, BDP raste itd…Republika Srpska umire. Poražavajuće su statistike koje govore da se svaki dan u RS-rodi 25 djece, a umre četrdeset ljudi, u prošloj godini upisana su 102 školska odjeljenja manje, o čemu onda pričamo. Svima je jasno da je stanje alarmantno. Mladi odlaze trbuhom za kruhom, širok je dijapazon zemalja do kojih stižu od Slovačke, Češke, Njemačke…pa sve do Kine. Jel ikoga sramota, što nam se djeca rađaju u tuđini. Ne, opet ćete reći da nije tako, jer vaša djeca su tu u velikim zdanjima širom naše zemlje, rade po javnim monopolskim preduzećima i uzimaju bespovratne kredite na račun ovog napaćenog naroda.

21616202_483421175372676_7247708838011497857_n
Fotografija preuzeta sa fejsbuk stranice ReStart Srpska

Šta drugo reći nego, neka je nama srećna ova izborna godina!

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s